dilluns, 20 de febrer de 2017

PROJECTE ESPAI COMU HORT CONGOST

Dilluns, 20 de març

Avui ha arribat la primavera!!

 Les alumnes de la UEC de perruqueria i estética hi hem anat a l'Escola bressol Giravoltes a explicar i ajudar als petits a plantar plantes aromàtiques al seu petit parterre de l'escola.

 Ens hem trobat uns petits grans hortelans amb moltes ganes de plantar, regar i cuidar les plantes, i  ho han fet super be!!

 Aqui deixem unes fotos d'aquesta experiència tan enriquidora :

 Dimecres 15 de març

 Avui hem plantat al nostre bancal unes cebes de de Campny i Escaroles de Tremp que ha portat la profe.
 Aquesta escarola te les fulles vermelles, ens ha explicat que aguanta molt be el nostre clima i no s'espiguen facilment.  
 Ho anirem comprovant. 

 EL primer bancal ja el tenim ple!  Ara ens toca cuidar-lo i gaudir del creixement de les nostres hortlisses.


 _______________________________________________________________________________________________

PRIMER DE TOT COMENTAR QUE AQUEST PROJECTE NO SERIA POSSIBLE SENSE LA GENEROSITAT D'UN GRUP DE FAMÍLIES DEL BARRI DE FÀTIMA DE GRANOLLERS QUE HAN CEDIT UN ESPAI FÍSIC A L'EMPRESA DE REINSERCIÓ LABORAL DIMAS. 
   UN COP FETA AQUESTA CESSIÓ DIMAS, VA CONTACTAR AMB ALTRES GRUPS QUE TREBALLEN AMB JOVES DE LA CIUTAT, I ENTRE TOTS ESTEM TIRANT ENDAVANT AQUEST PROJECTE, AMB LA SUPERVISIÓ D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS.
   ELS DIFERENTS GRUPS QUE FORMEM PART DEL PROJECTE SÓN:
- UEC DE JARDINERIA i HORT
- DIMAS
- AULA OBERTA INS CUMELLA
- ESCOLA BRESSOL ELS GIRAVOLTES
- INSTITUT MARTA ESTRADA
- CENTRE OBERT DE FÀTIMA

l'ESPAI CONSTA D'UNS 1000 METRES QUADRATS, DELS QUALS UNS 300 SÓN ZONES COMUNES, UN JARDÍ I UNA CARPA PER A PODER FER ALGUN TREBALL ACADÈMIC AMB TAULES I CADIRES, I ELS ALTRES 700, QUE ESTAN DIVIDITS EN PARCEL.LES DE MÉS MENYS 150 METRES QUADRATS UNA PER A CADA UN DELS AGENTS PARTICIPANTS.
CADA AGENT FA I PLANTA EL QUE VOL EN SEU ESPAI INDIVIDUAL

ALS 150 METRES QUADRATS DE LA UEC VOLEN TREBALLAR L'HORT  PER BANCALS . AIXÓ ENS PERMETRÀ PODER FER ROTACIONS DE CULTIUS APROFITANT D'AQUESTA MANERA MILLOR ELS NUTRIENTS DEL SOL, I MINIMITZANT L'APARICIÓ DE  PLAGUES I MALALTIES.
 D'ALTRA BANDA, QUAN TREBALLEM EN BANCALS ELEVATS MAI TREPITJEM LA ZONA DE CREIXEMENT, A ON TENIM LES NOSTRES PLANTES, EVITANT D'AQUESTA MANERA LA COMPACTACIO DE LA TERRA; ENTRE BANCALS HI HA UN CAMÍ O PASSADÍS, DES DEL QUAL ES TREBALLA.
  A DIA D'AVUI TENIM  ENLLESTITS  DOS BANCALS DEL QUATRE QUE VOLEM FER I LA SETMANA QUE VE ES COMENÇARÀ A PLANTAR HORTALISSES I ALIMENTS VÀRIS, JA ANIREM INFORMANT I DOCUMENTANT DIGITALMENT

Alumnes de la Uec treballant la terra
Tot a punt per començar a plantar
                                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL PROJECTE DE LA UEC A L'ESCOLA PARC ESTUDI

 QUÈ ÉS LA UEC? QUI SÓM? QUÈ FEM? QUINS PROJECTES REALITZEM?