UEC JARDINERIA I HORT

CUINA SENSE PARES

EL PASSAT MES DE DESMBRE I GRÀCIES A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA I LA NUTRICIONISTA BERTA DE BUEN, AMB LA COL.LABORACIÓ DE ROSA FRANCO DE SALUT PÚBLICA DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS ELS ALUMNES DE LA UEC DE JARDINERIA VAN REALITZAR UN TALLER DE CUINA, CONCRETAMENT EL TALLER DE CUINA SENSE PARES, ON MOLT AMABLEMENT LA BERTA ENS VA EXPLICAR LES PAUTES BÀSIQUES D'UNA BONA ALIMENTACIÓ, I DESP´RES ELS ALUMNES VAN PODER CUINAR EL MENÚ QUE LA BERTA ENS VA PREPARAR.

VA SER PER A MOLTS LA PRIMERA EXPERIÈNCIA AMB EL MÓN DELS FOGONS I DE LA CUINA, I LA VERITAT ÉS QUE VA SER MOLT POSITIU I DIVERTIT

EL MENÚ VA SER UNA AMANIDA DE CUSCÚS, VEDELLA AMB BOLETS, I FRUITA, I AQUÍ US DEIXEM UNES IMATGES DEL TALLER


TALLER DE PRIMERS AUXILIS

EL PASSAT MES DE NOVEMBRE I GRACIES A ROSA FRANCO DE SALUT PÚBLICA DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS I A SIS PREVENCIÓ ELS ALUMNES DE LA UEC VAN REALITZAR UN TALLER TEORICO-PRÀCTIC SOBRE PRIMERS AUXILIS I VAN CONÈIXER I PODER POSAR EN PRÀCTICA COM VEUREU A LES FOTOS LES DIFERENTS TÈCNIQUES QUE S'UTILITZEN EN ELS PRIMERS AUXILIS


CENTRE VALLÉS

EL CENTRE VALLÈS DE GRANOLLERS ÉS UNA ESCOLA QUE DEPÈN DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS I EN LA QUAL SI OFEREIXEN DIFERENTS SERVEIS I PROJECTES PER A JOVES DE GRANOLLERS I DEL VALLÈS EN GENERAL
EN EL MATEIX EDIFICI TAMBÉ HI HA L'ESCOLA OFICIAL D'IDIOMES, I L'ESCOLA DE FORMACIÓ PER ADULTS.
LA UEC DE JARDINERIA ESTÀ FÍSICAMENT DE DILLUNS A DIMECRES  AQUEST CENTRE, I TRET DEL DILLUNS, ELS DIMARTS I DIMECRES QUE NO ESTAN A CAP DELS HORTS O ALTRES ESPAIS ON TREBALLEN , FAN ELS SERVEIS DE MANTENIMENT DE TOT EL QUE SIGUI FEINES RELACIONADES AMB LA  JARDINERIA DEL PATI I DELS ESPAIS EXTERNS D'AQUEST CENTRE EDUCATIU

DES DE AQUEST BLOG APROFITEM PER DONAR LES GRÀCIES A L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS PER CEDIR-NOS AQUEST ESPAI, I EN ESPACIAL AL SEU DIRECTOR, PERE GABERN I EL RESPONSABLE D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS, ISIDRE PLAZAHORT DEL CONGOST

ÉS UN ESPAI CEDIT PER ESPAIS VERDS DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS, ÉS UN ESPAI D'HORTS URBANS, I QUE ES DELIMITEN PER PARCEL.LES. 
L'AJUNTAMENT L'ANY 2015 ENS VA CEDIR UNA PARCEL.LA I ELS ALUMNES AMB ELS SEUS PROFESSORS FAN EL MANTENIMENT I DEIXEN LA PARCEL.LA PERFECTAMENT PREPARADA PER A PODER PLANTAR. l'ESPAI ESTÀ FORMAT PER QUATRE BANCALS.
 TOT EL QUE S'HI PLANTA, ÉS PER A ÚS DELS ALUMNES, I SI SOBREN ALIMENTS DE TANT EN TANT ES PORTEN AL XIPRER O AL GATO VERDE DE LA FUNDACIÓ APADIS.

DEIXEM UNA DE LES PRIMERES IMATGES DELS PRIMERS DIES DE TREBALL A L'HORT, 


A BASE DE TREBALL DIARI I DE TREBALLAR LA TERRA 

PROJECTE COMÚ HORT FÀTIMA

   PRIMER DE TOT COMENTAR QUE AQUEST PROJECTE NO SERIA POSSIBLE SENSE LA GENEROSITAT D'UN GRUP DE FAMÍLIES DEL BARRI DE FÀTIMA DE GRANOLLERS QUE HAN CEDIT UN ESPAI FÍSIC A L'EMPRESA DE REINSERCIÓ LABORAL DIMAS. 
   UN COP FETA AQUESTA CESSIÓ DIMAS, VA CONTACTAR AMB ALTRES GRUPS QUE TREBALLEN AMB JOVES DE LA CIUTAT, I ENTRE TOTS ESTEM TIRANT ENDAVANT AQUEST PROJECTE, AMB LA SUPERVISIÓ D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE GRANOLLERS.
   ELS DIFERENTS GRUPS QUE FORMEM PART DEL PROJECTE SÓN:
- UEC DE JARDINERIA i HORT
- DIMAS
- AULA OBERTA INS CUMELLA
- ESCOLA BRESSOL ELS GIRAVOLTES
- INSTITUT MARTA ESTRADA
- CENTRE OBERT DE FÀTIMA

l'ESPAI CONSTA D'UNS 1000 METRES QUADRATS, DELS QUALS UNS 300 SÓN ZONES COMUNES, UN JARDÍ I UNA CARPA PER A PODER FER ALGUN TREBALL ACADÈMIC AMB TAULES I CADIRES, I ELS ALTRES 700, QUE ESTAN DIVIDITS EN PARCEL.LES DE MÉS MENYS 150 METRES QUADRATS UNA PER A CADA UN DELS AGENTS PARTICIPANTS.
CADA AGENT FA I PLANTA EL QUE VOL EN SEU ESPAI INDIVIDUAL

ALS 150 METRES QUADRATS DE LA UEC VOLEN TREBALLAR L'HORT  PER BANCALS . AIXÓ ENS PERMETRÀ PODER FER ROTACIONS DE CULTIUS APROFITANT D'AQUESTA MANERA MILLOR ELS NUTRIENTS DEL SOL, I MINIMITZANT L'APARICIÓ DE  PLAGUES I MALALTIES.
 D'ALTRA BANDA, QUAN TREBALLEM EN BANCALS ELEVATS MAI TREPITJEM LA ZONA DE CREIXEMENT, A ON TENIM LES NOSTRES PLANTES, EVITANT D'AQUESTA MANERA LA COMPACTACIO DE LA TERRA; ENTRE BANCALS HI HA UN CAMÍ O PASSADÍS, DES DEL QUAL ES TREBALLA.
  A DIA D'AVUI TENIM  ENLLESTITS  DOS BANCALS DEL QUATRE QUE VOLEM FER I LA SETMANA QUE VE ES COMENÇARÀ A PLANTAR HORTALISSES I ALIMENTS VÀRIS, JA ANIREM INFORMANT I DOCUMENTANT DIGITALMENT

Alumnes de la Uec treballant la terra
Tot a punt per començar a plantar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL PROJECTE DE LA UEC A L'ESCOLA PARC ESTUDI

 QUÈ ÉS LA UEC? QUI SÓM? QUÈ FEM? QUINS PROJECTES REALITZEM?