PROJECTES COMUNS


PROYECTO COMUN 2020/21


 

  La uec son dos grupos: imagen personal y jardinería.Los jueves hacemos educación física y estamos los grupos juntos. Los viernes estamos mezclados algunas personas hacemos protectora y otras hacemos teatro.En protectora hacemos: cuidamos a gatos y a perros. Además limpiamos las jaulas y cuidamos las plantas de los alrededores.En teatro hacemos: en el primer trimestre un cortometraje, en el segundo trimestre empezamos a crear la obra de teatro y en el tercer trimestre la acabamos de pulir y la representamos.AFIS A LA UEC

PER SI HI HA DUBTES, LA NOMENCLATURA AFIS SIGNIFICA ACTIVITAT FÍSICA I SALUT, I ELS ALUMNES DE LA UEC REALITZEN AQUESTA ACTIVITAT CADA DIJOUS DE 8,30 A 10.15 HORES.
GRÀCIES UN COP MÉS A L'AJUNTAMENT EN AQUEST CAS AL SERVEI D'ESPORTS, ENS CEDEIXEN EL TUB I LES PISTES D'ATLETISME, ON EL FRANCISCO, EL CONSERGE ENS CUIDA EL MILLOR QUE POT I MÉS

ANIREM PENJANT FOTOS DELS DIFERENTS EXERCICIS, PARTITS, I UNITATS DIDÀCTIQUES QUE ANEM TREBALLANT.

AVUI DIJOUS HEM COMENÇAT UNA UNITAT DIDÀCTICA DE FREESBE, I TOT I QUE AL PRINCIPI ENS HA SEMBLAT FORÇA AVORRIT, MICA EN MICA HO HEM TROBAT MÉS DIVERTIT I ENTRETINGUT.

COM AMB TOTS ELS PROJECTES I TALLERS, US ANIREM PENJANT LES FOTOS DE LES DIFERENTS ACTIVITATS QUE REALITZEM...

AQUÍ US EN DEIXEM UNES QUANTES DE L'ACTIVITAT D'AVUI....


TALLER DE CONSTRUCCIÓ DE CARETES PER CARNAVAL 


ARRIBA CARNAVAL I ELS ALUMNES DE LA UEC VOLEN ESTAR A LA ÚLTIMA I PER AIXÒ EL PASSAT DIMARTS 21 VAN TENIR UNA ACTIVITAT DE CONSTRUCCIÓ DE MÀSCARES AMB GUIX.
VA SER UNA EXPERIÈNCIA MOLT ENRIQUIDORA , I TOT I QUE ES VAN EMBRUTAR LA ROBA I ELS CABELLS TOTS ELS ALUMNES VAN VALORAR L'ACTIVITAT COM A MOLT DIVERTIDA I POSITIVA.
ELS PROFESSORS VAN PORTAR ROTLLES DE GUIX, AIGUA I TISORES I ELS ALUMNES PER PARELLES ES VAN CONFECCIONAR LES SEVES PRÒPIES MÀSCARES.
COM AMB TOT HI HA QUI HO VA FER DE PRESSA I CORRENTS, I QUI SI VA DEDICAR MÉS QUE ALTRES AMB RESULTATS MÉS DIVERTITS I ORIGINALS
US DEIXEM UNES QUANTES IMATGES DEL TREBALL DEL DIMARTS...


ARA LES MÀSCARES S'ESTAN ASSECANT, I EL DIVENDRES 24 I DEDICAREM UNA PART DEL MATI,  A ACABAR-LES DE PINTAR I DE DONAR-HI EL TOC PERSONAL PER TAL DE QUE CADA ALUMNE PUGUI TENIR LA SEVA A TÍTOL INDIVIDUAL I PERSONALITZADA A LA SEVA MANERA
AVIAT PENJAREM FOTOS DE LES MÀSCARES TOTALMENT ACABADES...

AQUÍ DEIXEM FOTOS DEL PROCÉS DE PINTAR I DECORAR LES MÀSCARES...

I ELS RESULTAT DE PINTAR LES MÀSCARES I DECORAR-LES ÉS EL SEGÜENT...
ALTRES PROJECTES

PROJECTE DE TEATRE SOCIAL:El teatre és un mitjà per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones. El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives. És important i necessari ensenyar els adolescents a expressar-se, a comunicar-se, a vèncer les seves dificultats, a posar-se davant d’un públic per poder assolir tota la riquesa expressiva que aporta el teatre.
Així doncs, el teatre constitueix una part molt important en l’educació de l’expressió corporal i oral dels adolescents. Els dóna eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat.
D’altra banda, mitjançant la dramatització, l’expressió oral i corporal, el teatre pot ajudar els joves a progressar en el coneixement d’altres matèries curriculars.
Fer teatre és treballar en equip, un valor molt important en la societat actual. Els nens aprenen la importància de treballar conjuntament i la valoren, reconeixen que en un equip tothom és important i que es treballa per tirar endavant un projecte comú.

Teatre –jouer com diuen els francesos– vol dir ‘joc’. Fer teatre és jugar, inventar personatges, idear situacions, històries, i viure experiències inimaginables. Totes aquestes qualitats són innates als més petits i, amb el teatre, el que intentem és potenciar aquesta característica infantil. Es tracta, doncs, de conservar aquest joc, aquesta manera de treballar.

Objectius

-          Assumir responsabilitats
-          Que el taller sigui un recurs d’oci i transversal
-       Fer servir el teatre com una forma alternativa d’aprenentatge per treballar els valors i les habilitats socials dels joves.
-          Aprendre a que es coneguin i es valorin a si mateixos i als altres.
-          Posar en contacte els joves en un entorn diferent a l’escola i a la família.
-          Descobrir les emocions, el cos, ideals, expressivitat, la imaginació, la creativitat...
-          Potenciar el que ofereix el teatre com a eina de creixement personal i social.
PROJECTE DE CIRC SOCIAL:


Aquest projecte el durem a terme en dos fases. Una primera que el destinarem a la primera avaluació, que l’englobarem dintre de la matèria de visual i plàstica i ens centrarem en la construcció de tots els materials pràctics necessaris per la realització del taller.
En la segona fase experimentarem de manera pràctica diferents tècniques de malabars, equilibris, coordinació... que podem trobar en el circ.

El treball educatiu en el món del circ ens permet assolir fites com:

- el desenvolupament de la creació artística - la millora del domini psicomotor del propi cos - el desenvolupament de la capacitat d’interrelació personal - la capacitat d’expressar la pròpia opinió - la utilització del temps de lleure de manera creativa i no consumista - la dinamització comunitària - la promoció de la cohesió social


Objectius:

-          Fomentar l’esforç personal i l’assumpció de responsabilitat en el procés personal.
-          Aprendre a jugar, a treballar i a conviure en grup.
-          Oferir alternatives creatives, participatives i solidàries en contraposició a les consumistes i passives, en el temps de lleure.
-          Aprendre a valorar el material
-          Valorar la capacitat d’imaginació i … amb pocs recursos.
-          Ser capaços de crear i gestionar les seves pròpies eines de treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL PROJECTE DE LA UEC A L'ESCOLA PARC ESTUDI

 QUÈ ÉS LA UEC? QUI SÓM? QUÈ FEM? QUINS PROJECTES REALITZEM?